اخبار استان ها

توسعه کشاورزی اقتصادی، نیازمند آگاه‌سازی همه فعالان این حوزه است

توسعه کشاورزی اقتصادی، نیازمند آگاه‌سازی همه فعالان این حوزه
است
ایسنا/اصفهان مدیر جهاد کشاورزی کاشان گفت: توسعه کشاورزی مدرن و اقتصادی نیازمند آگاه سازی کشاورزان و مشارکت همه فعالان این حوزه است که با اجرای برنامه های مختلف پیگیری می شود و رسانه‌ها نیز باید به این فرآیند آگاهی بخشی شهروندان کمک کنند.

رضا مظلومی، شامگاه(چهارشنبه، ۱۶شهریور) در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: سامانه آبیاری‌های مدرن در سطح ۲۵۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی این شهرستان باعث صرفه‌جویی ۵۷۵ مترمکعب در مصرف آب شده است.
وی افزود: ساماندهی و مرمت ۲۵ رشته قنات در مناطق مختلف این شهرستان با توجه به شرایط بحرانی منابع آب زیرزمینی باعث شد که یک میلیون و ۲۷۲ هزار متر مصرف آب در بخش کشاورزی کاهش پیدا کند.
وی تصریح کرد: عملیات تسطیح لیزری در سال ۱۶۴ هکتار از زمین‌های کشاورزی یکی دیگر از برنامه جهادکشاورزی کاشان بود که منجر به کاهش ۳۲۴ هزار مترمکعب مصرف آب کشاورزی شده است.
 مظلومی تاکید کرد: تسطیح لیزری زمین‌های با مساحت بزرگ، با شیب بندی مناسب سطح زمین باعث توزیع یکنواخت آب می‌شود، به طوری که در هر هکتار دو هزار متر مکعب صرفه جویی آب می‌شود.
مدیر جهاد کشاورزی کاشان گفت: مدرن سازی کشاورزی در نیمه نخست سال جاری دو هزار و ۲۳ میلیارد ریال هزینه داشته است که ۱۰۵ میلیارد ریال آن اعتبارهای دولتی، یک میلیارد و ۸۵۲ میلیون ریال تسهیلات بانکی و ۶۷ میلیارد آن آورده سرمایه گذار بوده است.
وی افزود: هنرستان کشاورزی کاشان فعالیت خود را از ابتدای سال تحصیلی آینده آغاز می‌کند تا کشاورزی صنعتی و مدرن به طور تخصصی و حرفه‌ای توسعه و ترویج پیدا کند.
مظلومی تصریح کرد: زیرساخت‌های آب، برق و گاز در شهرک ماهیان زینتی انجام شده و براساس برنامه ریزی‌ها، ۲۲۰ واحد پرورش ماهی در این ناحیه فعالیت خواهند کرد در حالی که ۵۴۰ واحد آبزی‌پروری در شهرستان کاشان فعال است.
وی گفت: کاشان به عنوان قطب پرندگان زینتی کوچک جثه کشور معرفی شده است که به منظور ساماندهی این صنعت، تعاونی فعالان این حوزه در حال تشکیل است و ایجاد پایانه صادرات پرندگان زینتی از دیگر برنامه‌های جهاد کشاورزی برای ساماندهی ۶۰۰ واحد فعال در این حوزه است.
مدیر جهاد کشاورزی کاشان با اشاره به اهمیت اصلاح الگوی کشت افزود: ایجاد و راه اندازی سایت‌های الگویی در حوزه آموزش و ترویج گیاهان دارویی، گل محمدی، شاه توت، گردو، گیلاس و دام از دیگر برنامه جهادکشاورزی بوده که با اعتبار ۵۰ میلیون ریال انجام شده است.
مظلومی تصریح کرد: تشکیل پرونده برای پرداخت ۵۳۸ مورد تسهیلات سرمایه در گردش پرورش دام و طیور به ارزش ۲۷۷۰ میلیون ریال در نیمه اول سال جاری انجام شد که ۹۰۰ میلیارد ریال تسهیلات دولتی پرداخته شده است.
وی با اشاره به توسعه مشاغل خانگی گفت: تشکیل پرونده و صدور مجوز برای ۴۰ واحد اشتغال‌زایی در بخش کشاورزی به ارزش یک میلیارد و ۵۵۰ میلیون ریال تاکنون اجرایی شده است.
مدیر جهاد کشاورزی کاشان افزود: صدور پروانه بهره‌برداری دو واحد صنعتی با تولید اسمی ۱۵۰۰ تن و صدور جواز تاسیس ۴۹ واحد صنعتی با تولید اسمی ۶۶ هزار و ۷۷۴ تن از دیگر فعالیت‌های جهاد کشاورزی کاشان در شش ماه اول امسال است.
مظلومی تصریح کرد: موافقت اصولی بارانداز گیاهان دارویی با ظرفیت ۵۰۰ و صدور موافقت اصولی مرکز پرتودهی محصولات گیاهی کشاورزی با ظرفیت ۲۰۰ هزار تن برای اولین بار در کشور برای کاشان صادر شده است.
وی تاکید کرد: کاشان، اولین شهرستان بود که برای ۱۲۰ مورد سرمایه در گردش خرید گل محمدی به ارزش ۷۰۰ میلیارد ریال پرونده تشکیل داده به بانک عامل ارسال کرده است.
 مظلومی گفت: طرح مبارزه همگانی با آفت سن غلات در سطح ۹۱۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی اجرا شد که ۴۸۰ میلیون ریال هزینه به دنبال داشته است، ضمن اینکه ۲۰۰ هکتار از مزارع غلات و باغ‌های گل محمدی شهرستان کاشان با استفاده از پهباد سمپاشی شده است.
انتهای پیام

سورس :
https://www.isna.ir/news/1401061713273/توسعه-کشاورزی-اقتصادی-نیازمند-آگاه-سازی-همه-فعالان-این-حوزه

دکمه بازگشت به بالا