اخبار استان ها

سنت‌ و فرهنگ غنی بومی روستایی صیانت و تقویت شود/ اقتصاد دریا مولفه مهم اقتصادی استان

سنت‌ و فرهنگ غنی بومی روستایی صیانت و تقویت شود/ اقتصاد دریا
مولفه مهم اقتصادی استان
ایسنا/مازندران استاندار مازندران در سفر یکروزه به تنکابن بر حفظ، صیانت و تقویت سنت و فرهنگ غنی بومی در روستاهای استان تاکید کرد و گفت: اقتصاد دریا یکی از مولفه های اقتصادی استان مازندران است و به دنبال سهم بیشتری در بازار صادراتی محصولات آبزیان هستیم.

سیدمحمود حسینی پور نوری، در سفر یکروزه خود به غرب مازندران و شهرستان تنکابن در جمع اهالی روستای پایلوت گردشگری «شانه تراش» اظهار کرد: تلاش ما باید مورد رضایت خداوند و از اخلاص عاشورایی برخوردار باشد همانند شهدای این منطقه که جان خود را فدای انقلاب کرده و در استمرار دفاع از نظام جمهوری اسلامی و جبهه مقاومت تلاش کردند.
وی تلاش امروز روستای شانه تراش را در ادامه کاری دانست که جوانان منطقه در امتداد راه شهدا باید انجام دهند و تصریح کرد: ما می توانیم خودمان بدون دخالت دیگران عرصه های اقتصادی را بسازیم.
استاندار مازندران از روستای شانه تراش به عنوان یک روستای نمونه گردشگری یاد کرد و گفت: اجرای این طرح که همگان مجذوب طراحی، بازسازی و نوسازی آن شدند محصول کار عده ای از جوانان و همکاری مردم است. 
حسینی پور ادامه داد: در زمان جنگ نیز عده ای از جوانان به جبهه رفتند و مردم حمایت کردند و امروز در حوزه اقتصاد نیز اینگونه است نباید جوانان با مدارک لیسانس و بالاتر در منازل خود بمانند و منتظر شغل دولتی باشند.
وی با تاکید بر اینکه هنوز کار در این روستا ادامه دارد و باید به سرانجام برسد، یادآور شد: آنچه توقع داریم این است که در این منطقه دامداری و کشاورزی باید به حداکثر ظرفیت برسد و خدماتی که در حوزه گردشگری انجام می شود باید تقویت شود.
این مسئول با بیان اینکه جوانان این روستا توانستتد شانه تراش را به مقصد گردشگری که شاید پیش از این حتی در مسیر گردشگری هم نبود تبدیل کنند، اذعان کرد: البته باید اقدامات زیادی انجام شود تا بتوانید در این روستا ظرفیت اسکان گردشگران تا ۵۰۰ نفر افزایش یابد.
حسینی پور، زیرساخت های بوم گردی این روستا را مورد توجه گردشگران برشمرد و گفت: اگر خواهان حضور گردشگرانی از کشورهای عربی و حاشیه دریای مازندران به این منطقه ایم حتما باید زیرساختهای گردشگری در شب و اسکان مورد نیاز فراهم شود.
وی خطاب به مدیر کل گردشگری استان و مدیرکل بیناد مسکن مازندران تاکید کرد: حداکثر تسهیلات به جوانان این روستا داده شود که بتوانند اقتصاد منطقه را فعال کنند و نیز باید زیرساخت های این روستا تکمیل شود و مصوب کردیم که حداکثر برنامه توسعه در بنیاد مسکن در بخش طرح هادی برای این روستا در نظر گرفته شود.
استاندار مازندران همچنین از اختصاص یک دستگاه خودروی حمل زباله از طریق معاونت عمرانی به این روستا خبرداد و با اشاره به اینکه باید فرهنگ های بومی و محلی در روستاهای این استان احیا شود تا مانع نفوذ فرهنگی غیر بومی در این منطقه شمالی باشیم، متذکر شد: برای پسماند این روستا باید چاره ای اندیشیده شود.
حسینی پور با بیان اینکه مناطق دوهزار و سه هزار از ظرفیت های خوب گردشگری تنکابن محسوب می شوند، افزود: روستا شانه تراش باید به عنوان نمونه گردشگری روستایی مورد توجه قرار گیرد و در مناطق روستایی استان ترویج شود.
وی حفظ، صیانت و تقویت سنت و فرهنگ غنی بومی در این روستا را نیازمند حمایت دستگاه های اجرایی متولی گردشگری و صمت دانست و عنوان کرد: حرکت اولیه چند جوان با تشکیل یک شرکت تعاونی باعث این تحولات و فعالیت ها شد که در سال اول ۱۸ نفر اما الان ۹۵ درصد مردم روستا عضو هستند که این امر با همدلی و همت پیشکسوتان و جوانان میسر شد.
این مسئول تاکید کرد: این روستا باید مملو از جمعیت گردشگر شود و در آینده نیز با حمایت مسئولان و همدلی و وفاق مردم شاهد کارهای توسعه ای باشیم و باید گفت این روستا چراغ توسعه گردشگری تنکابن را روشن کرد.
حسینی پور همچنین در دامه از موزه مردم شناسی روستای شانه تراش دوهزار تنکابن بازدید و تصمیمات لازم برای تقویت و توسعه صنعت بوم گردی در این منطقه را خواستار شد و گفت: جایی که جوانان ما با انگیزه کار کنند و هرجا اراده و نیت جوانان ما پای کار بیاید کارهای بزرگی شکل می گیرد.

حسینی پور همچنین در این سفر و حضور در بخش کوهستان از مرکز تحقیقات ماهیان سردآبی کشور در تنکابن بازدید کرد و از نزدیک در جریان مشکلات این مرکز تحقیقاتی قرار گرفت. 
مقام عالی دولت در بازدید از مرکز تحقیقات ماهیان سردآبی کشور بر توسعه و بازسازی و راهکارها و تصمیمات لازم برای برداشتن موانع پیش روی این مرکز تاکید کرد و گفت: در سفر رئیس جمهور به مازندران اعتباری بالغ بر ۳۲ میلیارد تومان به توسعه مرکز تحقیقات ماهیان سردآبی کشور در دوهزار تنکابن اختصاص یافت که از این رقم تاکنون ۵ میلیارد تومان تخصیص یافته است.
وی اقتصاد دریا را یکی از مولفه های اقتصادی استان مازندران برشمرد که مورد تاکید رئیس جمهور است و تصریح کرد: به دنبال ایجاد سهم بیشتری در بازار صادراتی محصولات آبزیان هستیم و باید این اتفاق رقم بخورد.
حسینی پور با بیان اینکه این مرکز با نگاه دانش بنیان فعالیت می کند و لازم چنین مراکز دانش بنیانی در بخش تسهیلات و پشتیبانی ها مورد حمایت قرار بگیرند افزود: هر چند در سیل اخیر متحمل خسارت های زیادی شد اما با حمایت هایی که صورت گرفته دوباره در حال احیا شدن است.
گفتنی است استاندار مازندران صبح امروز در سفر یکروزه به همراه هئیتی از معاونان و مدیران ستادی استانداری، مدیران کل و مسئولان مختلف اداری و اجرایی استان به تنکابن سفر کرد و پس از دیدار با امام جمعه شهرستان و حضور در مزار شهدا و گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان منطقه تنکابن، طی بازدید میدانی در بخش کوهستان و روستای پایلوت گردشگری شانه تراش حضور یافت، سپس از مرکز ماهیان سردآبی کشور در بخش کوهستان بازدید کرد. دیدار با اقشار مردم در سالن فرمانداری و برگزاری جلسه شورای اداری شهرستان تنکابن از دیگر برنامه های امروز استاندار مازندران در این سفر خواهد بود.
انتهای پیام

سورس :
https://www.isna.ir/news/1401062015563/سنت-و-فرهنگ-غنی-بومی-روستایی-صیانت-و-تقویت-شود-اقتصاد-دریا

دکمه بازگشت به بالا