اخبار استان ها

نیازمند راویان پیشرفت‌های علمی هستیم تا امیدها را زنده نگاه دارند

نیازمند راویان پیشرفت‌های علمی هستیم تا امیدها را زنده نگاه
دارند
ایسنا/خراسان رضوی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: موفقیت‌های علمی ما نیز مانند راویان جنگ که موفقیت‌های شهدا و جانبازان را روایت می‌کنند نیاز به روایت دارد تا امیدها زنده نگاه داشته شود.

محمد حسین‌زاده امروز، ۲۳ شهریور، در نشستی مشترک با دکتر حمیدرضا بیدخوری، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، که در سالن جلسات این سازمان برگزار شد، افزود: موفقیت‌های ارزشمندی که در حوزه پزشکی و مهندسی توسط جهاد دانشگاهی به دست آمده، تلنگر به کسانی است که در حوزه علوم انسانی و ارتباطات فعالیت می‌کنند.
وی اضافه کرد: ما نتوانسته‌ایم در حوزه علوم انسانی خلاق و نوآور باشیم که اگر می‌بودیم، باید با انعکاس این موفقیت‌ها امید را بین مردم زنده نگاه می‌داشت.
پشتیبانی رهبری منجر به درنوردیدن مرزهای علم و فناوری توسط جهاد دانشگاهی شده است
وی ادامه داد: پشتیبانی مقام معظم رهبری منجر به درنوردیدن مرزهای علم و فناوری و فتح قله‌ها توسط جهاد دانشگاهی شده است.
حسین‌زاده با اشاره به اینکه جهاد به مفهوم تلاش در مقابل عزم دشمن برای شکستن کشور است، ادامه داد: جهاد دانشگاهی در یک جنگ تحریمی بلندمدت توانسته سد تحریم‌ها را بشکند.
 وی در خصوص فعالیت‌ رسانه‌های خارج از کشور مبنی بر اینکه متخصصی در کشور وجود ندارد و همه در حال خروج از کشور هستند، تاکید کرد: فتوحات اسلام در فتح قلب‌ها طی ۱۴۰۰ سال به واسطه مهاجرت بزرگان اتفاق افتاده است. مهاجرت به این معنا که متخصصان داخلی کشور در حال فرار هستند، یک آسیب است اما مهاجرت به معنای گرفتن فرهنگ خوب و بازگشت به وطن مطلوب‌تر است.
اگر موفقیت‌ها به مردم منتقل شود، امیدها بین نخبگان و متخصصان زنده خواهد شد
وی ادامه داد: اگر متخصصی تصمیم به مهاجرت بگیرد، به این معناست که در زمینه ایجاد امید موفق نشده‌ایم؛ اگر موفقیت‌ها به مردم منتقل شود، امیدها بین نخبگان و متخصصان زنده می‌ماند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی اظهار کرد: مجموعه رسانه‌های ما گاهی در یک جنگ دچار خطا می‌شوند و روی ناامیدی هم‌افزایی می‌کنند.
حسین‌زاده تصریح کرد: باید موفقیت‌های جهاددانشگاهی را ۶ میلیون نفر از جمعیت استان ببینند و بشناسند. لازمه این کار این است که با برگزاری تورهای متعدد، قدرت جهاد دانشگاهی و موفقیت‌های آن را به عنوان یک زیست‌بوم علم و فناوری معرفی کنیم.
وی گفت: متاسفانه بین حوزه علم و فرهنگ ما فاصله است و باید این فاصله را با ابزارهای هنری پر کنیم. اگر شهید آشتیانی را عزت کردیم، امید سایر دانشمندان حوزه‌های متفاوت علوم تجربی و مهندسی زنده می‌شود. در همین راستا از جهاد دانشگاهی تقاضا می‌کنم تلاش کند تاریخ شفاهی این نهاد و موفقیت‌های آن را مستند کند، کما اینکه تاکنون زندگی شهید آشتیانی مستند شده و کتاب سلول‌های بهاری دکتر بهاروند نیز منتشر شده است. روایت صحیح موفقیت‌ها برای آیندگان ایجاد سند و برای نوجوانان و جوانان ایجاد امید می‌کند.
جهاددانشگاهی در حوزه سوغات فرهنگی نیز ورود کند
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی افزود: با توجه به حضور میلیون‌ها زائر داخلی و خارجی در کشور و بین‌المللی بودن شهر مشهد، ضروری است که جهاد دانشگاهی در زمینه سوغات فرهنگی که یکی از ضعف‌های ماست، ورود جدی پیدا کند. ما در این حوزه نیازمند صنایع خلاق و نوآور هستیم که بتوانیم سوغات جدید، به‌ روز و متناسب با فرهنگ رضوی به زائران ارائه دهیم.
حسین‌زاده بیان کرد: یکی دیگر از مشکلات ما در حوزه فرهنگ و هنر تعدد مراکز و عدم هماهنگی بین آن‌ است و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی وظیفه خود را راهبری زیست‌بوم‌های فرهنگ و هنر و ایجاد ارتباط بین تشکل‌ها و دستگاه‌های فرهنگی می‌داند.

تدوین اسناد بالادستی خراسان رضوی در علوم انسانی یکی از موفقیت‌ها جهاددانشگاهی است
حمیدرضا بیدخوری، رییس سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، تدوین تعدادی از اسناد بالادستی استان در حوزه علوم انسانی را یکی از موفقیت‌های این نهاد عنوان کرد و ادامه داد: پژوهشگران جهادگر در حوزه فنی و مهندسی با رصد نیازهای جامعه توانستند با دستیابی به دانش فنی برخی از نیازهای صنعت پزشکی، صنایع نفت و گاز را تامین کنند که برخی از آن‌ تحریم بوده‌ است.
وی با تشریح دستاوردهای جهاد دانشگاهی در حوزه سلول‌های بنیادی و اتصال این موفقیت‌ها به بخش درمان نیز اظهار کرد: خوشبختانه ما توانستیم با استفاده از ظرفیت‌های رویان، دانشگاه فردوسی مشهد و جهاد دانشگاهی خراسان رضوی و همچنین تعدادی از کشورهای دست‌اندکار، برند MashhadStemCells را به عنوان یک کانون همکاری‌های علمی و بین‌المللی معرفی کنیم.
انتهای پیام

سورس :
https://www.isna.ir/news/1401062318135/نیازمند-راویان-پیشرفت-های-علمی-هستیم-تا-امیدها-را-زنده-نگاه-دارند

دکمه بازگشت به بالا