اخبار استان ها

“دستیاری”؛ انتخاب بین اندوه بیمارستان و فانتزی کلینیک زیبایی

“دستیاری”؛ انتخاب بین اندوه بیمارستان و فانتزی کلینیک
زیبایی
ایسنا/خوزستان با کاهش تعداد رزیدنت‌ها یا همان دستیاران تخصص پزشکی در اکثر رشته‌ها و افزایش نگرانی‌ها بابت کمبود متخصص در آینده، تخصص طب اورژانس نیز مانند بیهوشی، اطفال و جراحی عمومی با کاهش شدید دستیار روبه‌رو است.

این کاهش تا جایی بوده که در دو سال گذشته، هیچ دستیار طب اورژانسی در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز جذب نشده است. این درحالی است که خوزستان، استانی حادثه‌خیز است و با بحران‌های متنوعی دست و پنجه نرم می‌کند و وجود متخصصان طب اورژانس که گرداننده اصلی اورژانس‌های حاد در هر بیمارستان هستند، می‌تواند نقش بسزایی در خدمات‌رسانی داشته باشند. 
دکتر علی‌وفاق‌ نعمت‌الهی، عضو هیات علمی طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص کاهش تعداد دستیاران تخصصی در برخی رشته‌ها از جمله طب اورژانس اظهار کرد: رزیدنت‌ها نه تنها در رشته طب اورژانس بلکه در همه رشته‌ها کاهش پیدا کرده‌اند؛ طب اورژانس و بی‌هوشی زودتر با کاهش دستیار روبه‌رو شدند زیرا کار در این رشته‌ها وابسته به بیمارستان‌های دولتی است و درآمد زیادی ندارند و سخت بودن رشته نیز در این کاهش موثر بوده است.
دانشجو ترجیح می‌دهد رشته لوکس‌تر و با درآمد بیشتر بخواند
وی افزود: رشته‌های طب اورژانس و بیهوشی دوره رزیدنتی سنگینی دارند و درآمدشان خیلی نیست پس واضح است نسبت به بقیه رشته‌ها خواهان کمتری پیدا کرده‌اند.
نعمت‌الهی گفت: دانشجو ترجیح می‌دهد رشته لوکس‌تر و با درآمد بیشتری بخواند. البته خیلی از رشته‌ها با کاهش دستیار روبه‌رو شده‌اند و این مشکل به زودی بیشتر و بیشتر نیز خواهد شد.
عضو هیات علمی طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: دانشجویان اکنون سعی می‌کنند به خارج از کشور بروند زیرا می‌بینند چهار سال درس خواندن برای تخصص به دردسرش نمی‌ارزد. در این چهار سال وارد کارهای زیبایی و پوست می‌شوند و درآمد بیشتری هم دارند و نتیجه این است که به زودی مطمئنا کمبود متخصص را در اکثر رشته‌ها خواهیم داشت. 
دو سال است دانشگاه اهواز دستیار طب اورژانس جذب نکرده است
نعمت‌الهی افزود: دو سال است که رزیدنت طب اورژانسی وارد دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نشده است و وقتی هیات علمی دیگر نباشد، رشته طب اورژانس نیز در آینده نخواهد بود؛ بر سر بقیه رشته‌ها نیز همین بلا خواهد آمد.
این متخصص طب اورژانس با اشاره به درآمد هشت برابری کار در حوزه زیبایی نسبت به دیگر رشته‌ها، ادامه داد: دانشجویان با توجه به شرایط و درآمد و پرداختی، دیگر چهار سال برای بقیه تخصص‌ها درس نمی‌خوانند و وارد کارهای زیبایی می‌شوند و درآمدشان هشت برابر خواهد بود. در مطب زیبایی هم غم و اندوه مثل بیمارستان وجود ندارد. دانشجو  با خودش فکر می‌کند که چه فرقی می‌کند؟ کار زیبایی انجام دهد و روزانه ۵۰ میلیون درآمد داشته باشد و یا اینکه چهار سال دیگر درس بخواند و بدبختی بکشد و طرح بگذراند و در ماه درآمد ۳۰ میلیون درآمد داشته باشد، مگر آدم دیوانه است؟!
وی با اشاره به راهکار این مشکل، عنوان کرد: درآمد پزشکان پلکانی است؛ اگر سقف درآمد برداشته شود و برای وضعیت معیشت و کار دانشجو فکری شود، وضعیت بهبود پیدا می‌کند. البته در دوره پزشکی عمومی باید فکری شود. در روزهای اخیر هم دانشجویان عمومی به شرایط کاری اعتراض کردند که این اعتراض به زودی به دوره رزیدنتی هم می‌رسد.  یک سری مسائل واضح هستند و نیاز به پیش‌بینی ندارند.
بیمارستان‌های شلوغ و مسئولیت سنگین رزیدنت‌های اهواز
عضو هیات علمی طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه بیمارستان‌های آموزشی اهواز بسیار شلوغ هستند، گفت: بیماران هر بیمارستان دولتی و آموزشی زیاد است. به عنوان مثال بیمارستان گلستان سانتر ترومای اهواز است و همه بیماران بدحال ترمایی خوزستان به این بیمارستان ارسال می‌شوند. وقتی یک رزیدنت سال  اول جراحی مغز و اعصاب پذیرفته می‌شود باید کل بیماران بدحال ترومایی استان خوزستان را طی یک سال اول ببیند.
وی افزود: اسم رشته نوروسرجری اهواز و شیراز و ارتوپدی اهواز بد در رفته است و اینها را در کلاس‌های آمادگی آزمون تخصص به داوطلبان می‌گویند که اگر می‌خواهید دوره رزیدنتی راحتی بگذرانید بعضی رشته‌ها و شهرها را انتخاب نکنید؛ بنابراین اینکه چطور دوره رزیدنتی بگذرد هم در انتخاب تخصص موثر است.
فارغ‌التحصیل کم و درخواست زیاد
نعمت‌الهی ادامه داد: وقتی تعداد بیمار بیشتر باشد مسئولیت هم سنگین‌تر است؛ حتما به دلیل مراجعه زیاد بیماران به بیمارستان های اهواز، درس خواندن در این دانشگاه خیلی سخت است؛ پس رزیدنت ترجیح می‌دهد در ساری درس بخواند تا اهواز،‏ هوای آنجا هم بهتر است.
وی افزود: اینکه دستیار نداریم از این جهت بد است که دیگر متخصص طب اورژانس تربیت نمی‌شود. به زودی مطمئنا بیمارستان‌ها با کمبود متخصص طب اورژانس روبه‌رو خواهند شد و وقتی فارغ‌التحصیل کم باشد و درخواست زیاد، بحران ایجاد خواهد شد.
این متخصص طب اورژانس گفت: اگر درآمدی نباشد و فکری نشود با کمبود متخصصان روبه‌رو خواهیم شد. وقتی فردی زحمت می‌کشد و درس می‌خواند و هشت‌اش گروی نه‌اش است در مقایسه با کسی که بدون زحمت، تلاش، تدوین پایان‌نامه، شب بیداری وارد کار آزاد می‌شود، تجارت می‌کند و دلالی می‌کند و درآمدش ۸۰ برابر است؛ دانشجو مگر دیوانه است؟
وی افزود: می‌توان کار دولتی و علمی کرد و درآمد نداشت و گرفتار بود و آخر ماه کارانه مربوط به چند ماه گذشته را دریافت کرد. می‌توان بین اینها انتخاب کرد.
 انتهای پیام

سورس :
https://www.isna.ir/news/1401060907010/دستیاری-انتخاب-بین-اندوه-بیمارستان-و-فانتزی-کلینیک-زیبایی

دکمه بازگشت به بالا