آخرین اخبار

اختصاص خط اعتباری در همه استان‌ها / صنایع تبدیلی کشاورزی بیشترین ارزش افزوده را دارد

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید جواد ساداتی نژاد  در جریان بازدید از سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی در پاسخ به اینکه برنامه وزارت جهاد کشاورزی برای گسترش صنایع تبدیلی و بالا بردن ارزش افزوده محصولات باغی و زراعی چیست؟ اظهار داشت: عمده مشکل هدررفت محصولات کشاورزی که از سال های دور وجود داشته و اکنون نیز کشاورزان با آن دست و پنجه نرم می کنند، فقدان صنایع تبدیلی برای فرآوری است.

وی دلیل اصلی این چالش را بی رغبتی سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی دانست و ادامه داد: اکنون بخش عمده سرمایه گذاری به سمت حوزه صنعت رفته است.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه بر اساس شاخص های اقتصادی هر صنعت باید به اندازه نقش آن در تولید ناخالص داخلی (GDP ) سرمایه گذاری داشته باشد، بیان داشت: سهم ما از GDP در بخش کشاورزی ۱۱.۷ درصد است و هر سال باید به همین اندازه سرمایه گذاری انجام شود حال آنکه بالاترین سهم سرمایه گذاری در این بخش تنها چهار درصد است.

ساداتی نژاد با تاکید بر اینکه سهم سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی به سمت دیگر صنایع به ویژه حوزه صنعت کوچ کرده است، تصریح کرد: همین مسئله باعث شده کشاورزان همواره متضرر شوند چراکه به دلیل فقدان سرمایه گذاری، کشاورزان صرفا اقدام به تولید خام می کنند و در این شرایط ارزش افزوده از بین می رود.

به گفته وی فقدان صنایع تبدیلی یکی از چالش های اصلی وزارت جهاد کشاورزی است که در همه عرصه ها اعم از تولیدات باغی، زراعی، گیاهان دارویی و فرآوری های دام و طیور وجود دارد.

وزیر جهاد کشاورزی راه برون رفت از این چالش را افزایش سرمایه گذاری در حوزه صنایع تبدیلی برشمرد و اظهار داشت: اکنون بسیاری از افراد فعال در سایر حوزه ها برای کوچ کردن و سرمایه گذاری در بخش کشاورزی تمایل دارند اما نیازمند انگیزه و حمایت در حوزه تسهیلات هستند.درخواست وزیر جهاد کشاورزی از فعالان اقتصادی 

ساداتی نژاد در ادامه از فعالان اقتصادی درخواست کرد سرمایه خود را در حوزه صنایع تبدیلی و زنجیره ارزش کشاورزی سرمایه گذاری کنند و علت این کار را پربازده و و سودده بودن فعالیت در این بخش عنوان کرد.

وی نقش رسانه ها را در تبیین و تشریح مزایای گرایش به سمت سرمایه گذاری در صنایع تبدیلی بسیار حایز اهمیت دانست و افزود: در این رابطه وزارت جهاد کشاورزی نیز وارد عمل شده و اکنون در تمامی استان ها خط اعتباری در نظر گرفته شده است.

وی درادامه به ذکر مثالی اشاره کرد و گفت: قیمت زعفران ۲ سال قبل کیلویی ۱۳ میلیون تومان بود و با توجه به اینکه از هر ۱۰ کیلوگرم زعفران یک کیلوگرم کروسین به دست می آید ، ارزش افزوده این فرآورده بیش از یک میلیاردتومان بوده است که این رقم اکنون با بالا رفتن قیمت این محصول بسیار بالاتر رفته از این رو زمینه مناسبی برای سرمایه گذاری در این حوزه است.

وزیر جهاد کشاورزی با ذکر این نکته که این حجم از ارزش افزوده در دیگر حوزه های اقتصادی  کمتر است، اضافه کرد: شرایط در تولید محصولات کشاورزی باید به گونه ای فراهم شود که کشاورز با کشت یک محصول دغدغه بازار و مشتری نداشته باشد که البته در این زمینه یکی از محورهای اصلی فعالیت وزارتخانه توجه به “کشاورز قراردادی” است به این صورت که کشاورز با علم به اینکه چه محصولی در بازار مشتری دارد اقدام به کشت محصول کند تا در زمان برداشت روی دستش نماند.

ساداتی نژاد روز شنبه  همزمان با چهارمین روز از هفته با حضور در محل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی از بخش های مختلف خبری بازدید کرد.

2022-08-31 23:21:52

منبع خبر : https://www.irna.ir/news/84867713/%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%B5-%D8%AE%D8%B7-%D8%A7%D8%B9%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D9%87%D9%85%D9%87-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D9%87%D8%A7-%D8%B5%D9%86%D8%A7%DB%8C%D8%B9-%D8%AA%D8%A8%D8%AF%DB%8C%D9%84%DB%8C-%DA%A9%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%D8%B2%DB%8C-%D8%A8%DB%8C%D8%B4%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86

دکمه بازگشت به بالا