اخبار علمی پزشکی

کند شدن سرمایه‌گذاری تحقیق و توسعه کشورها در سال ۲۰۲۲

کند شدن سرمایه‌گذاری تحقیق و توسعه کشورها در سال
۲۰۲۲
سرپرست تیم ملی اختراعات و نوآوری ایران با اشاره به وضعیت کشورهای آسیایی در آخرین گزارش شاخص جهانی نوآوری ۲۰۲۲ از سوی سازمان مالکیت فکری جهان گفت: علیرغم شکوفایی اخیر در زمینه توسعه سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه و سرمایه‌گذاری‌های مخاطره‌آمیز، نشانه‌هایی از کند شدن رشد سرمایه‌گذاری در این حوزه را نشان می‌دهد. 
امیرعباس محمدی کوشکی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه شاخص جهانی نوآوری ۲۰۲۲ از سوی سازمان مالکیت فکری جهان منتشر شده است، گفت: بر اساس گزارش این سازمان، ایران رتبه ۵۳ جهان را در نوآوری دارد و کشورهای سوئیس، ایالات متحده و سوئد در رتبه بندی جهانی نوآوری پیشتاز هستند.

وی اظهار کرد: همچنین کشور چین به ۱۰ کشور برتر این رتبه‌بندی نزدیک شده و کشورهای هند و ترکیه به سرعت در حوزه نوآوری در حال ارتقا هستند.

محمدی با تاکید بر اینکه بر اساس این گزارش، سوئیس، ایالات متحده، سوئد، بریتانیا و هلند با توجه به شاخص جهانی نوآوری جهانی (GII) ۲۰۲۲ WIPO، نوآورترین اقتصادهای جهان به شمار می‌روند، اظهار کرد: علاوه بر اینها، عملکرد قوی کشورهایی چون هند و ترکیه موجب شده که در سال جاری میلادی در جایگاه ۴۰ کشور برتر دنیا در حوزه نوآوری واقع شوند.

سرپرست تیم ملی اختراعات و نوآوری ایران تاکید کرد: این گزارش نشان می‌دهد که تحقیق و توسعه (R&D) و سایر سرمایه‌گذاری‌هایی که فعالیت‌های نوآورانه در سراسر جهان را هدایت می‌کنند، در سال ۲۰۲۱ با وجود همه‌گیری کووید-۱۹ به رونق خود ادامه داده است و علیرغم شکوفایی اخیر در زمینه توسعه سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه و سرمایه‌گذاری‌های مخاطره‌آمیز، نشانه‌هایی از کند شدن رشد سرمایه‌گذاری در این حوزه را نشان می‌دهد.

وی با اشاره به وضعیت ایران در این گزارش، با بیان اینکه ایران در آسیای جنوبی و مرکزی با رتبه ۵۳ جایگاه دوم را دارد، یادآور شد: هند در این منطقه با رتبه ۴۰ جایگاه اول را از آن خود کرد و در شمال افریقا و غرب آسیا، رژیم اشغالگر قدس با رتبه جهانی ۱۶ در جایگاه اول و امارات با رتبه ۳۱ جایگاه دوم و ترکیه با رتبه ۳۷ جایگاه سوم را دارد. رژیم اشغالگر قدس با پذیرش نخبگان و انتقال تکنولوژی و خرید آن از کشورهای دیگر بیشتر با مهندسی معکوس و نخبگان مهاجرتی، توانسته در این جایگاه قرار گیرید؛ در صورتی که این رژیم در زمینه نخبگان بومی به شدت ضعف دارد.

انتهای پیام

سورس :
https://www.isna.ir/news/1401070803266/کند-شدن-سرمایه-گذاری-تحقیق-و-توسعه-کشورها-در-سال-۲۰۲۲

دکمه بازگشت به بالا