اخبار بین المللی

اذعان میدل ایست نیوز انگلیسی به قدرت پهپادی ایران

اذعان میدل ایست نیوز انگلیسی به قدرت پهپادی ایران
میدل ایست آی انگلیسی با تهیه گزارشی به بررسی برتری پهپادی ایران پرداخته و اعلام کرد برتری پهپادی ایران برای دهه‌ها اولویت ملی آن بوده است. طبق این گزارش، از زمان انقلاب اسلامی سال ۱۹۷۹ و خصومت ناشی از آن بین ایران و غرب، تحریم‌های بین‌المللی تهران را به سوی خودکفایی در زمینه انواع کالاها بخصوص نظامی سوق داده است. 
این سایت خبری انگلیسی مدعی شد در دوران جنگ تحمیلی رژیم بعث عراق علیه ایران در میانه دهه ۱۹۸۰ بود که علاقه تهران به پهپادها به طور واقعی با اولین پهپاد به نام ابابیل (به معنای دسته پرندگان) نامی که از پیش نشان‌دهنده استفاده استراتژیک این کشور از پهپادها در میدان نبرد بود، آغاز شد. 
یک کارشناس مسائل ایران در مؤسسه امور بین‌الملل و امنیتی آلمان (SWP) با بیان این که «در دهه‌های پس از آن (جنگ تحمیلی) برنامه پهپادی ایران به عنوان بخش جدایی‌ناپذیر ارتش این کشور طراحی شد»، ادعا کرد: استراتژی هواپیماهای بدون سرنشین این کشور یکی از چهار رکن استراتژی نظامی آن است. برنامه موشکی، شبکه متحدان و نیابتی‌های غیردولتی و قابلیت‌های رو به رشد آن در زمینه جنگ سایبری، ارکان دیگر را تشکیل می‌دهد. 
به ادعای این کارشناس، در مجموع این‌ها پایه‌های «بازدارندگی نامتقارن» را تشکیل می‌دهد که ایران در برابر تحریم‌های فلج‌کننده ایجاد کرده است.
یک کارشناس دیگر از دانشگاه دورهام انگلیس در همین خصوص به میدل ایست آی گفت: «همیشه برنامه موشکی ایران بوده که به دلیل ارزش بازدارندگی بویژه در مقابل اسرائیل در کانون توجهات قرار گرفته است. در همین ۱۰ سال اخیر است که توسعه پهپادی در ایران جهش یافته است». وی همچنین مدعی شد: بخشی از آن به دلیل دستیابی ایران به پهپاد آمریکایی است که بر فراز این کشور سرنگون شد. 
به نوشته این وبسایت خبری مستقر در لندن، ایران اکنون دارای ناوگانی از پهپادهاست که قادر به حمل موشک‌های هدایت شونده دقیق با برد ۲۰۰۰ کیلومتر به علاوه تعداد زیادی پهپاد تجسسی است.
به نوشته این گزارش، «شاهد ۱۳۶ که به عنوان پهپاد تهاجمی هم شناخته می‌شود به تنهایی نشان می‌دهد که ایران تا چه حد در تثبیت خود به عنوان مرکز قدرت فناوری پهپادها پیشرفت کرده است. این پهپاد در سال ۲۰۲۱ به طور رسمی توسط ایران معرفی شد و هدف از آن دور زدن سامانه‌های پدافندی دشمن و غلبه بر نیروهای زمینی است. این پهپاد کلاهکی به وزن حدود ۳۵ کیلوگرم را حمل می‌کند و گاهی به عنوان پهپاد کامیکازه (انتحاری) به دلیل پرواز مستقیم به سوی هدف شناخته می‌شود». 
به تحلیل این سایت خبری، یکی دیگر از پهپادهای پیشرفته جنگی کشنده در زرادخانه ایران، شاهد ۱۲۹ است. به گفته توماس جونو از دانشگاه اُتاوا ایران منابع محدود خود را برای ساخت «پهپادهای بزرگ، نسبتاً ابتدایی و ارزان اما موثر» به کار برده است. 

منبع :
https://www.yjc.news/fa/news/8271373/اذعان-میدل-ایست-نیوز-انگلیسی-به-قدرت-پهپادی-ایران

دکمه بازگشت به بالا